Nedklippning

Dags för den förmodligen sista rejäla nedklippningen av plantorna. Jag har plockat en hel del blommor också, men nu åkte flera grenar med både blommor och frukt på. Första Maj är en smula tidigt för plantorna att sätta frukt tycker jag, och vill istället att de ska fortsätta växa ett tag till.
 
Numex Twilight efter ett besök hos frisören. En fem-sex frukter klipptes bort i samma veva.
 
Habanero Cappuccino är en av få plantor som jag tillåtit frukt på. Dels eftersom plantan redan är ganska buskig och rejäl, men även eftersom jag är ruskigt sugen på egenodlad Habanero.
 
Chilhuacle Negro, som jag är väldigt nyfiken på, skonades från klippning. Ingen frukt ännu men ett dussintal blommor.
 
Monzana Cera. Den växer väldigt kompakt och buskigt helt utan min hjälp, bortsett från en gren som drog iväg. Den klipptes skoningslöst bort, så vi får se om den fortsätter på inslagen väg ett tag nu. Inga blommor ännu.
 
Aji Benito har jag än så länge endast plockat blommor på. Väldigt sugen på att prova den här, förhoppningen är en bra "all-round chili" i köket.
 
Monkeyface som inhandlades på trädgårdsmässan. Den här liksom de övriga som köptes där har svarat bra på den större krukan de kom ner i här hemma, och har börjat bli riktigt fin. Fortsätter plocka blommor ett tag till på den.
 
Det är självklart helt omöjligt att gå ut i växthuset och fota utan att få hjälp av lillgrabben, som med sin kamera i högsta hugg också ska fota chili, eller "hotta hilli" som han utrycker det. :)
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Åsa:

Hej & tack för att du gav mig tricket så jag fick tillbaka normalstor text på min sida. Ctrl+0 - funkade perfekt!

Vilka fina bilder du lägger upp:)

Svar: Varsågod, det var så lite så ;)
Tack så mycket :)
chilibloggen.se

2 FruW:

Detta med chiliplantor! Jag är ingen fantast av superhet mat, men gillar ett litet sting och värme :) Har du nå tips på nån bra sort?

Svar: Då föreslår jag jalapeno. Inte så starka, men sätter god smak och tillför den där lilla hettan. Skiva ner och stek tillsammans med lite hackad svamp och kyckling. Slå på grädde, riv över parmesan. Supergod pastasås!
chilibloggen.se

3 FruW:

Tack :) lät riktigt gott. Ska kolla upp jalapeno!

Svar: Kul! Hoppas det smakar :)
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin