Frågor och svar

En kommentar trillade in på bloggen, och det slog mig att jag kanske ska bli lite tydligare med hur jag bär mig åt med själva odlandet här hemma. Följande frågor pepprades jag med:
 
 
Vill först och främst tacka för kommentaren, det är jättekul med feedback! :) Sedan ska jag försöka besvara frågorna så gott jag kan.
 

Växthuset

Växthuset är först och främst i nästan perfekt söderläge. Oavbruten sol från tidig morgon till solnedgång. Detta är kanon på vår/försommar, men nästan ett elände under högsommar då det blir på tok för varmt.
 

Gödsling

Biobact är all-the-rage när det kommer till tomater och chiliodling! Helt ekologist, naturligtvis. Själv har jag två vattenkannor ståendes i växthuset, en med och en utan biobact. Så vattnar jag kanske på morgonen med ena och på kvällen med andra, ungefär. Jag är inte så noggrann, huvudsaken är att de får lite näring kontinuerligt. (ja, jag vet att gräset måste klippas)
Riktigt seriösa chiliodlare använder även en massa andra prylar: epsomsalt, algnäring och andra konstigheter. Blandar ut jorden med perlit och håller på. Sånt struntar jag i. Och det verkar funka rätt bra, det med.
 

Krukor

Krukorna i bakgrunden har en diameter på 27 cm, och rymmer 9 liter. Tomathinken framför (kostar typ 19:- på blomsterlandet) något mer. Dessutom har jag ett par större krukor på 12 liter, samt några stenkrukor som är jättestora.
 

Vattning

Jag vattnar ganska frikostigt, men låter dem få torka kortare perioder emellanåt (oftast ofrivilligt dock). De kan se riktigt ledsna ut och hänga rejält, men rejält med vatten och de hämtar sig efter bara några timmar. Detta verkar inte skada plantorna utan snarare tvärtom!
 

Tips

Dina ljusgröna blad kan mycket väl bero på för lite näring. Men se även till att de får sjukt mycket sol, chili trivs med sol mest hela dagarna.
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin