Efter några dagars sommarvärme

Nu har äntligen det sköna vädret anlänt på allvar. Förortskostymen har åkt på (t-shirt, shorts och sandaler). Själv har jag försökt gräva ner en kabel längs tomten till huset för fiberanslutning, men kom bara halvvägs innan grannen tittade förbi och konstaterade att det såg svettigt ut.
- "Du ska inte hålla på med kroppsarbete i värmen. Kom över på en öl istället".
Slutjobbat den lördagen.
 
Första frukterna att börja växla färg är Numex Twilight. Första stadiet är lila, som den snart antagit. Sedan kommer i princip hela regnbågens färger att avverkas innan de till slut blir röda. Kommer nog bli en väldigt vacker planta så småningom.
 
Ingen färgväxling på Habaneron än så länge, men frukterna börjar bli försvarligt stora. En bra bit över pingisboll storlek för att ha något att jämföra med.
 
Inser att jag missat att fota min Marbles planta tidigare. Den är rent ut sagt skitful, men mycket blommor nu och med lite frukt på den så småningom kommer den nog bli lite trevligare att titta på. Det här är ju främst en dekorationschili, även om frukterna nog är ätbara för det.
 
2 x Jamaican Bell. En i kruka och en i tomatbädden. Den stora i förgrunden är nedklippt tre gånger nu, men börjar trots det ta över växthuset totalt. Stackars vinrankan bakom kippar efter andan och slåss hej vilt om lite sol.
 
Skrivet av Martin Lundberg
• Kategori: chili, frukter; • Taggar: habanero, jamaican bell, marbles, numex twilight; • Kommentarer (2)

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Lisa:

Ska bli spännande att se utvecklingen och färgförändringen på Numex twilight och även på Marbles!

2 Camilla:

Klipper ni ner era chillisar?

Svar: De flesta plantor har klippts ner åtminstone en gång. Dessutom är det viktigt att plocka bort de första blommorna för att ge mer frukt.
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin