Omplantering: Howto

Som en direkt fortsättning på föregående inlägg: Även mina plantor går in i svackor emellanåt. Idag tog jag tag i min Habanero som mot slutet tappat sina stora blad på stammen, och blommorna utvecklades inte till nya frukter. Den lilla 9 liters krukan verkade inte räcka till helt enkelt, och det faktum att den torkade ut väldigt fort och krävde enorma mängder vatten tydde på det. Således: fram med min största stenkruka och plantera om!
 
Den lilla plastkrukan i stenkrukan som jämförelse. 
 
Respektabelt rotsystem, redan nu i Maj! Inte undra på att den hade det tufft, här krävs det rejäla jordvolymer om inte plantan ska kvävas.
 
Den har verkligen fått kämpa! Såhär kan vi inte ha det, nu ner i en större kruka.
 
Grundar med min patenterade blandning av plantjord, kogödsel och lekasten. Här går jag mer på känn än exakta mått, men nånstans 60% jord, 25% gödsel och resten leca kanske?
 
Ner i nya krukan, och så är det bara att fylla på med jord runt om.
 
Den här krukan får tyvärr inte riktigt plats i växthuset, så från och med nu hamnar Habaneron på soldäcket. Bortsett från lite blåst är det ändå ganska varmt ute nu så det ska nog gå bra. Men nog har det hänt en del sedan senast jag bloggade om omplantering av just den här plantan?
 
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin