Avlastning

Nu börjar det bli svårt att komma in över huvud taget i växthuset, vilket ställer till problem vid exempelvis vattning. Man märker att de tycker det är trångt också, växer mer på höjden än på bredden. Dags att släppa ifrån sig några planter helt enkelt! Min far har ställt upp på att bli chili-fadder och ta över ett par plantor.
 
I övrigt har vi välsignats med en vecka av klassiskt svenskt "skit-väder". Det växer inte med raketfart under såna förhållanden precis, även om jag har blivit tvungen att stuva om en hel del då plantorna på hyllan började slå i taket. Men lite värme och eventuellt någon enstaka solstråle någon gång skulle göra underverk nu. Tittar argt mot vädergudarna...
 
Fullt hus. Jag kommer inte åt att vattna alla plantor på marken ordentligt längre, så det är verkligen hög tid att bli av med några. Känns skönt att de får ett bra hem dit de ska, ett stort och väl tempererat växthus med gott om plats.
 
Det står inte helt still trots allt. Blommor finns det gott om, i synnerhet på Jalapeno Early som verkar göra skäl för namnet. Cayenne Long Slim står näst på tur verkar det som, även om Poblanon inte ligger långt efter den heller. I övrigt är det lite trögare.
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin