Torkning av chili

Frukttorken är guld värd när det ska torkas större mängder chilisar. Bara att skära dem mitt itu, plocka ut fröfäste och lägga på gallren. Sedan slipper man fundera så mycket mer på det, tills man ett par dagar senare tycker det är dags att lägga dem på burk. Sjukt smidigt!
 
Lite diverse chili på väg till torken. Dagens jägartips när man hanterar större mängder chili såhär: använd plasthandskar. Speciellt om man som jag har skurit upp ett finger mitt itu och har ett stort bandage. Vore inte kul att få capsaicin rakt in i öppet sår...
 
Kanske årets favorit trots allt: Mini Bonnet. Otroligt frisk och fruktig smak, med ett drag åt äpple, eller kanske persika? Lite skönt sting i den, något starkare än Jamaican Bell, och den passar nog till det mesta.
 
Burkar med lite färdigtorkade frukter. Diverse sorter som kan bli goda i vinterns grytor och långkok. Några såna här burkar ska förhoppningsvis räcka tills nästa säsong. Det är väldigt roligt att plocka fram sina egenodlade chilisar vid matlagningen.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Jon:

Vad har du för tork till att torka chilin? (märke o modell)

Svar: Då jag inte är hemma i veckorna fick jag skicka en fråga till min bättre hälft och be henne kontrollera :) Centurion, modell: SVK130 är det i alla fall.
Recensioner på svampforum: http://www.svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=234579&fnr=1&sok=torka
400-500 spänn enligt pricerunner: http://www.pricerunner.se/sp/centurion-svk130.html
chilibloggen.se

2 Sandra:

Så mycket chili :) Vilka sorter har ni?
Ja, den heter antagligen hot lemon men jag är inte säker då jag inte har mina frön i närheten just nu. Stark och god är den i alla fall!

Svar: Oj jag har många sorter, har tappat räkningen faktiskt... :)Hot lemon är mycket trevlig och passar till det mesta.
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin