Provsmakning: Chocolate Cherry

Dags för säsongens första provsmakning, och Chocolate Cherry var tidigast ut med mogna frukter.

En härligt chokladbrun färg, påminner om Lindt-choklad i färgen. Runt 5 cm i diameter och en skön "tyngd".
 
En fantastisk djupröd färg inuti. En del kärnor, men de är inte svåra att pilla bort för den som så önskar. Smakmässigt väldigt nära röd paprika fast med lite sting. Fruktköttet saknar styrka helt, medans fröfästet ligger någonstans runt Jalapeno-styrka. Jag uppskattar den till max 3-5,000 Scoville. God i övrigt och kan nog göra sig bra som tilltugg till en kall öl i sommar. Funkar nog även bra i sallader, exempelvis räksallad med lite pressad citron.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 nisse:

Hej.
Har några frågor om hur ni får det att
växa så inn i.....
Jag får aldrig någon riktig fart på växterna, dom har ljus gröna blad inte den mörkgröna man ser på bilderna.
Är växthuset i "söderläge"?
Hur stora krukor anvender ni?(diameter)
Gödslar ni med något?

Nisse

Svar: Hej! Jo växthuset ligger i ganska perfekt söderläge mot en vägg. Vi bor även i ett ganska gynnsamt område, det är oftast någon grad eller två varmare hos oss än i trakterna runt omkring av någon anledning.Jag gödslar ett par gånger i veckan med Biobact, det kan jag varmt rekommendera. Krukorna vid sista omplanteringen ligger på runt 7-8 l som minst, diameter vet jag inte i huvudet men 25cm kanske?
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin