Frukter... och objudna gäster

Det börjar bildas frukter lite både här och där i växthuset nu. Vissa plantor borde jag nog fortsatt plockat blommor på ett tag, men nu när de väl börjat producera blir jag så nyfiken att jag inte kan hejda dem längre. Nu är jag riktigt sugen på nyskördad chili!
 
Numex Twilight är ett sådant exempel där jag egentligen borde plockat blommor ett tag till, plantan är ganska spretig och inte så "tjock" som jag önskar, men men...
 
 
Och den där Chilhuacle Negro plantan som jag tyckte var seg med frukterna har nu börjat spruta frukt lite här och där.
 
Chocolate Cherry har även den ett drygt dussintal frukter på gång. Jag skänkte bort den plantan som hade ett par rejäla frukter på sig, så jag har fortfarande inte fått prova den här. Sjukt nyfiken!
 
Och den lilla Mushroom Yellow som såddes på tok för sent har verkligen vaknat till liv och börjat växa på sig. Snart dags att plantera om i rejälare kruka.
 
Och så har vi sorgebarnet. En Mini Bonnet som drabbats av löss! Den har fått stå i karantän sedan upptäckten, och blivit synnerligen styvmoderligt behandlad. Sprayad med såpavatten, nedklippt till nästan bara stammen, sprayad igen... Och nu i veckan upptäcktes nya löss på den! Den här plantan kommer inte i närheten av någon annan, den saken är säker. Som tur är verkar den växa på och trivas trots omild behandlning, så vi kanske får lite frukt på den till slut i alla fall. Men jäkla löss alltså...
 
Skrivet av Martin Lundberg
• Kategori: chili, frukter; • Taggar: chilhuacle negro, chocolate cherry, löss, mini bonnet, mushroom yellow, numex twilight; • Kommentarer (1)

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Erik Jansson:

Jag får plocka blomknoppar på mina numex på daglig basis, de är galna!

Svar: coolt :)
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin