Uppdatering 2 mars

Det börjar bli härligt "djungel-likt" under lampan nu, faktiskt så pass att en 7-8 plantor fått flytta upp till övervåningen pga platsbrist. En oroväckande detalj är att väldigt många plantor drabbats av små prickar på undersidan av bladen. Vet ej om det var spinnkvalster eller någon ohyra, men jag gick hårt fram med sax och klippte ner drabbade plantor ordentligt i vilket fall, förhoppningsvis löste det problemet.
 
Täta, fina plantor trivs gott under lampan. Omplanterade två gånger hittils. 
 
Chocolate Cherry är först ut med att producera knopp. Ett fåtal syns på bilden, men det är ganska mycket, på samtliga plantor.
 
Lilla Habaneron blir nästan undantryckt bland alla andra plantor som växer mer på höjden. Men de ser väldigt fina ut, liknar Naga Morish ganska mycket under samma stadie.
 
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Victor:

Det du beskriver om små prickar på undersidan är ödem. Helt ofarligt men ett tecken på att plantorna får för lite utrymme och luft vid bladen.. Fick jag förra veckan, flyttade om en del och nu nästan borta :)

Svar: Ah stort tack! Då var jag lite för ivrig när jag skar ner dem då, men man blir ju livrädd att hela säsongens plantor ska stryka med... ;)
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin