Terapiarbete

Hemskickade från BB efter en igångsättning som inte resulterade i förlossning, bara att få närmsta dygnet att gå tills vi ska tillbaka för nytt försök. Passar på att plantera om några chilisar i vårvärmen och njuter av solen samtidigt. Perfekt sätt att skingra tankarna på!
Jamaican Bell: två av en fem-sex plantor. De har börjat torka på nästan ett dygn nu, ett tecken på för liten kruka.


Chocolate Cherry: två rejäla frukter på gång redan på ena plantan. Lite tidigt helt klart, men jag är så nyfiken på frukterna att jag inte kan vänta :)

Felstavningar hänvisas till iPhone-appen.

Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Nordiska trädgårdar 2014

Rapport från dagens besök på trädgårdsmässan i Älvsjö. Väldigt mycket att titta på (såklart), väldigt mycket folk (såklart) och väldigt roligt. Lille Putte tyckte det var jättekul att springa runt bland montrar och klättra på allt som fanns, vilket gjorde det till ett heltidsjobb att hålla koll på honom under tiden.
 
Vi var skapligt tidigt på plats, så här har det inte hunnit fylla på såå farligt med folk ännu. Det blev värre, kan man säga.
 
Hönor i bur hör tydligen till vilken välutrustad trädgård som helst. Där ligger vi efter helt klart - även om ambitionen inte är att bygga hönshus hemma ännu.
 
Gröna transportalternativ på en helt ny nivå.
 
Klostra Handelsträdgård hade en del chilisar till försäljning. Här ett gäng Padrons på givvakt.
 
Mer chili, osäker på sort. 
 
Krokodiler i vad som närmast kan beskrivas som ett syrabad - ingen trädgård är komplett utan!
 
Målet för åtminståne min vistelse var givetvis den här montern. Jag fick begränsa mig för att inte köpa för mycket, endast fyra plantor fick följa med hem. Bland annat Scotch Bonnet och Monkeyface som jag varit nyfiken på. Passade även på att gå med i föreningen när jag ändå var där (har inte blivit av förrän nu!), och eftersom man fick lite fröpåsar om man gick med var det ju bara att slå till. Nästa säsong kommer det att sås runt 25 sorter om jag ska plantera samtliga frösorter jag har hemma nu, måste försöka hålla tillbaka lite snart... Det finns en bättre hälft som inte är odelat positiv till att huset förvandlas till odlingsstuga/drivhus på våren.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Habanerokyckling

Då var det dags för den obligatoriska vårförkylningen som vägrar ge med sig för min del. Finns bara en kur: blåsa ur bihålorna ordentligt med en het pastasås. Då övriga familjen inte ville riskera livhanken på pappas vulkansås så fick vi köra två pannor igång till pastan.
 
Kyckling i gräddsås med parmesanost och lite sparris är gemensamma nämnaren. Min sås till höger (den lite bleka). Där sambon valde hackad paprika, lite torkad Poblano chili och paprikapulver, så åkte en grovhackad Habanero ner i min panna.
 
Pappas heta pastasås, på gränsen att självantända. Riktigt gott, men ätes med näsdukar för att snyta sig och torka svetten ur pannan.
 
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin