Skansen odlar chili

Helger i Stockholm har det blivit ett par genom åren, och det brukar bli ganska trevliga äventyr med shopping, hippa restauranger och krogliv på det. Den här gången fick dock även de små i familjen följa med och då blev det betydligt mer behärskat. Destination: Skansen!
 
Norrmalm och Hötorgsskraporna i bakgrunden. Min lill-vilde (i randig tröja) i förgrunden, som konstant låg 30 meter framför oss.
 
På Skansen tittar man på djur. Vi hade turen att se väldigt mycket av den varan. Både varg och björn spatserade villigt framför ögonen på alla ivriga småbarnsföräldrar som desperat försökte beskriva för barnen hur stort det var att få se detta. Barnens reaktion: meh! 
3åringar - förtvivlade föräldrar: 1-0.
 
En liten skylt med texten "Växthus" pekade ner i en skogsdunge, och här vaknade jag till liv! Klart vi måste titta på växthus! Det visade sig vara ett växthus, om än väldigt fint. Men i det odlades uteslutande en sak: chili.
 
Jamaican Bell, Jalapeno Early och Cayenne Long Slim på långa rader. Inte fantastiskt imponerande plantor kanske, men de står fortfarande i drivningskrukor och har nog inte så många månader på nacken. Lite kul dock att Skansen väljer att odla just chili i sitt växthus.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin