Chili ökar din förbränning: sant eller falskt?

 
Vissa tuggar smalpiller, chili och ingefära för att tappa kilon fortare. Men kan man bränna mer fett med piller och mat? Läs vad experterna säger!
 
Några citat från expertpanelen i artikeln:
 
–Vid förbränning bränner vi alltid en mix av fett och kolhydrater. Det är svårt att skynda på förbränningen av enbart fett. Vissa ämnen kan öka förbränningen, men bara marginellt. 
 
– Ja, det kan öka förbränningen något. Det ökar värmeproduktionen, som står för 8 till 10 procent av hela förbränningen. Måltider med chili och senap höjer förbränningen jämfört med okryddad mat och effekten kan hålla i sig upp till 3 timmar.
 
– Ja, jag har just gått igenom de senaste rönen. Alla de nämnda livsmedlen är hyfsat effektiva. Även kokosfett, mjölkprotein och kalcium påverkar förbränningen. Är man konsekvent och använder dessa ”genvägar” varje dag kan det nog bli några kilon i månaden tills man nått sin målvikt. En tumregel är att krydda dagens alla mål med något starkt och dricka minst tre koppar kaffe på en dag. Det funkar, speciellt om man är bra på att motionera också.
 
Egenodlad Habanero kan kanske öka din förbränning något, men man behöver fortfarande göra av med mer än man stoppar i sig. Att konsekvent använda chili i maten kan dock ge långsiktiga effekter, främst i form av ökad värmeproduktion. En annan fördel med att använda mycket chili i maten kanske är att man inte äter fullt lika mycket som annars, man pallar helt enkelt inte! ;)
 
Läs hela artikeln på måbra: http://mabra.com/mat-som-branner-fett-sant-eller-falsk/
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Katta:

Jätte fin blogg :).

Svar: Tack så mycket :)
chilibloggen.se

2 FrökenTV, bloggen om tv och film:

kul inlägg

Svar: Tack. Artikeln väcker en del tankar tycker jag, speciellt om man försöker gå ner några kilon. All hjälp på vägen är ju tacksam i den situationen, och chili är ju så fantastiskt gott dessutom :)
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin