Avslutar veckan med en uppdatering

Det är dags för långhelg, vilket för vår del innebär en liten miniweekend i Stockholm med hela familjen. Lillgrabben har pratat länge om att "åka tåg till pappas jobb" (jag jobbar i Stockholm). Innan frånvaron passar jag därför på att skicka en blogguppdatering.
 
En regntyngd Habanero som nu börjar så smått växla färg.
 
Flertalet frukter på Monkeyface som snart närmar sig fullsize. Ska bli kul att se om vi får någon med ett riktigt "apvrål" utseende.
 
Den fina Aji Benito plantan som även den åkt ut i trädgården sedan en tid har en mängd frukter på sig, även om ingen börjar slå om till rött ännu. Väldigt speciell som skjuter så mycket frukter från samma grenveck, nästan i klasar.
 
En hel del fina frukter på Chilhuacle Negro också, men de tar mycket kraft från plantan och den har stannat av i tillväxt nästan helt sedan en tid.
 
Jag skickade ner Little Finger Red i tomatlådan bredvid en citrontomat. Vad jag inte visste var att tomatplantan bredde ut sig som ett monster och inte lämnade mycket utrymme till chilin, så den får verkligen slåss om solen nu. Men växer på bra, om än väldigt mycket på höjden, och behöver därför lite extra stagning i form av bambupinne.
 
Och den andra chilin i tomatlådan, Jamaican Bell, är något helt galet stor. Snart två meter hög, och breder ut sig över halva väggen. Massvis med knoppar och lite blommor, men fortfarande ingen frukt på den.
 
Skrivet av Martin Lundberg
• Kategori: chili, frukter; • Taggar: aji benito, chilhuacle negro, habanero, jamaican bell, little finger red, monkeyface; • Kommentarer (0)

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin