Provsmakning: Habanero Cappuccino

Midsommardagen firas bland annat med provsmakning av Habaneron. Eventuellt inte riktigt 100% mogen ännu, men nu var vi bra sugna på att testa den och hade redan planerat in en fläskfilegryta till kvällen där ett styck egenodlad Habanero ska åka i.
 
Ganska stor frukt, med den karaktäristiska, lite småknasiga form som de brukar ha. Klarröd i färgen.
 
Inga större överraskningar vid öppnandet av frukten: den ser ut som Habaneros i största allmänhet. Smakmässigt var pepprighet något som slog en. Själv anade jag väldigt mild paprika och en skön touch av parfymighet, som annars brukar vara mer framträdande.
 
När sedan styrkan väl slår till efter några sekunder, så kan det sammanfattas ungefär så här:
 
 
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Avokadoröra med räkor

En självklar förrätt till vilket midsommarfirande som helst hittar man på den mycket inspirerande och läsvärda bloggen sweet-and-simple.se.
 
Bilden återpublicerad med tillstånd från sweet-and-simple.se
 
Krämig avocadoröra med gräddfil, vitlök, lime och en nypa chili. Servera med räkor tillsammans med vitlök, koriander, lime och salt. Jisses vad gott! Själv skulle jag nog byta ut ICA-chilin mot kanske Hot Lemon, eller varför inte ett par Jamaican Bell? Men oavsett vilket: räkor, avokado, lime och chili. To die for!
 
Skrivet av Martin Lundberg

Beredskapsnivå GUL: Numex Twilight

Som utlovat kommer en bild på Numex Twilight i nästa fas, med gula frukter. Redan nu börjar man ana hur vacker den kommer bli med de efterföljande frukterna knall-lila (en sådan ur fokus till vänster).
 
Vi provsmakade även en lite missbildad frukt, när den precis blivit lila. Inte helt färdigutvecklad i smaken, men med tydligt drag mot viol, och en styrka som motsvarar en rejäl smocka. Kanske kan bli goda när de väl får passera genom regnbågens färger för att till slut bli röda. För endast en månad sedan såg plantan inte så imponerande ut, så det går fort nu när sommar och värme har anlänt.
 
En okänd sort som slagit ut sin första blomma. Jag kan inte för mitt liv begripa vad det här är för sort, då jag uppenbarligen har slarvat med etiketter vid omplanteringarna. Så, om inte någon insatt läsare kan hjälpa mig får detta bli en överraskning helt enkelt.
 
Även Habaneron är väldigt trevlig att titta på med en massa olika färger på frukterna allt eftersom de mognar. Vi börjar nästan räkna ner nu till det blir provsmakning! Min förhoppning var midsommarafton, men inser att det inte kommer att hända. Men 
 
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin