Provsmakning: Numex Twilight

Nu var det dags att mer på allvar smaka på Numex Twilight. Vi provade ju en inte helt mogen för ett tag sedan, och vi ville nu se om smaken utvecklats när frukten väl är mogen.
 
En väldigt fin frukt, ca 3 cm lång och en vacker klarröd färg. 
 
Inuti är det i förhållande till fruktstorlek ganska mycket fröer. Inte det mest angenäma att tugga på kanske, men de är inte svåra att pilla bort om man så önskar.
Direkt vid första tuggan slås man av styrkan, som sätter sig på tungan och högst i svalget och dämpar alla eventuella smaker. Styrkan ligger helt klart i klass med Cayenne, jag gissar på någonstans runt 50 000 Scoville. Den tydliga violsmaken vi kände när den var lila fanns inte längre. Smaken hade istället... försvunnit? Vi kände egentligen ingen smak alls att prata om, mest en intensiv hetta som la sig efter någon minut. Nja, det här blir ingen favorit för vår del, utan vi kommer nog behålla plantan som en ren dekorationschili.
 
Om bara lite fler frukter får växa till sig och mogna så kommer nog den här bli väldigt vacker, det är mycket frukt på den så det blir säkert ett fint färgspel i växthuset så småningom. Redan nu är den fin med alla lila små frukter, som riktigt lyser upp växthuset.
 
Nästa planta som börjar leverera mogen frukt är Aji Benito. Den här har jag ganska stora förhoppningar på, så lita på att det dyker upp ett smaktest här på bloggen inom någon vecka!
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin