Mest lästa inlägg

Påskvärme

En helt underbar påsk med varmt och soligt väder som vi utnyttjat på bästa sätt: uteaktiviteter! Förutom att snickra ihop en lekstuga till barnen har även växthuset sparkats igång så smått. Tryckte ner en Jamaican Bell i tomatlådan, så där blir det nog trångt så småningom. 
 
Fullt med chilisar som står på tillvänjning bakom väv.
 
En av de plantor jag fick med mig från Nordiska Trädgårdar. Klart nyfiken på den här.
 
Ett flertal små men fina blommor på Habaneron
 
Numex Twiligt är inte sämre.
 
Småttinghyllan med bland annat Aji Little Finger Red, Mushroom Yellow och Black Scorpion Tongue. Lite småplantor från sambon får också plats, hennes vildtomater och basilika till exempel.
 
Nu dröjer det inte länge innan äppelträdet står i full blom. Det är en magisk tid när äppel- och körsbärsträd blommar för fullt.
 
Och smultron mest överallt i vår trädgård. Vår lillkille älskar dessa (såklart).
Skrivet av Martin Lundberg

Åter chili på agendan

Efter att ha fått tillökning en andra gång i familjen så har dagarna runnit iväg fortare än man hunnit blinka. Chilisarna har blivit en smula eftersatta här hemma, men nu har vi hunnit ikapp verkligheten så smått och kan återigen börja ta tag i ovesäntligheter som personlig hygien, jobb... och chili!
 
Min bättre hälft ville så några tomatplantor för några veckor sedan, och jag passade på att fylla pluggboxen med diverse chilisorter som jag missat. Black scorpion Tounge, Mushroom Yellow och Aji Little Finger Red är några sorter som nu tittat upp.
 
Under lampan börjar det återigen bli alldeles för trångt, trots att jag avlastat plantor till olika personer i bekantskapskretsen samt placerat runt i huset. Närmast kameran: den Habanero plantan jag tänkt behålla själv, samt en Monkeyface jag köpte på Nordiska Trädgårdar mässan.
 
Två finfina frukter på en Chocolate Cherry planta, som nu har passerat körsbärsstorlek med råge. Sjukt nyfiken på dessa!
 
I övrigt ser våra fönster ut ungefär såhär. Trots att de är nerklippta i våras börjar dessa Jamaican Bell dra iväg över fönstrets höjd. Måste börja sparka igång växthuset snart så vi kan leva inomhus också.
 
 
Avslutar med miraklet som kom hem till oss för snart två veckor sedan:
 
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin