Inför nästa säsong

 
De plantor vi gillade försöker vi nu övervintra så gott det går. Det innebär att man måste bereda en plats åt dem med god växtbelysning - jag har köpt lysrör och armatur för detta - och avsett en liten chiliodlingsbänk under trappen för ändamålet. Hot Lemon plantan på bild klipptes från dryga metern stor (i alla riktningar) till bara pinnar, och har nu börjat spruta blad igen. Måttligt med vatten, relativt svalt och mycket ljus (gärna uppemot 16 timmar) så kommer de att trivas fram till april då man kanske kan börja uteträna dem igen.
 
 
 
Lagt första beställningen av fröer också, från den mycket trevliga webbshoppen jalapeno.nu. Alltid lika frikostiga med samples och gratisprover, den här gången fick vi en torkad Naga King med på köpet! Kanske smyger ner den i min kollegas ärtsoppa någon dag framöver.... :)
I övrigt har vi beställt Marbles, Aji Benito samt årets värsting Habanero Cappucino. Dessutom kommer det att odlas Poblano, Jamaican Bell (som även min far önskar till sitt växthus) och någon Jalapeno. När man väl börjar så åker det säkert i lite andra fröer också, vi får se.
 
Ingen ersättning har utgått till mig för detta inlägg - rekommendationen av jalapeno.nu är helt genuin.
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin