I startgroparna

Det tar sin tid innan det slår ut i blom på chilisarna här hemma. Nu har jag visserligen uppgraderat alla plantor till sina slutliga krukor också, så de har nog haft fullt upp att fylla ut de nya skorna ett tag. Men en liten uppdatering hur vi ligger till i dagsläget bjuder jag ändå på.
 
En Jalapeno har nu slagit ut en blomma, i övrigt går det lite trögt med blomning här...
 
Övriga blomknoppar ser ut ungefär såhär, åtminståne på Jalapeno och Cayenne plantorna. Mina Costeno Amarillo fokuserar fortfarande på att växa på höjden, även om de börjat grena sig i toppen och man kan se små små blomknoppar även på dem.
 
Två Naga Morish plantor, sådda vid samma tidpunkt och tittade upp ur jorden nästan på dagen samtidigt. Men vid omplantering till 1l kruka så skrumpnade en av dom ihop, bladen krullade ihop sig och den nästan dog. Förpassades till en mörk skamvrå och såg fullständigt eländig ut tills den flyttade ut i växthuset 1:a Maj. Den andra har under våren stått ljust och fått extra belysning hela dagarna. 
Vilken som är vilken låter jag er gissa själva.
 
Jag har förresten inte behov av två stycken Naga Morish, så jag skänker bort lilleputten till första personen som vill ha den. Avhämtning hos mig dock, eventuellt manuell frakt till Stockholm kan övervägas.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin