Experimentlusta

En stor fördel med att få upp ett flertal plantor av samma sort är att man vågar sig på lite "experiment" för att se vad som slår bäst ut. Alltid lär man sig väl något, är filosofin som gäller här. Plus vetskapen om att chili är en krigare med stor livslust som man inte har ihjäl så lätt.
 
Här följer redogörelse för tre olika Poblanos som gått lite olika öde till mötes:
 
Planta 1: Här klippte jag av samtliga skotten i kronan. Den försöker trycka fram nya skott men verkar inte riktigt lyckas, och ingen direkt aktivitet på övriga stammen heller. Det här verkar inte vara att rekommendera.
 
Planta 2: Här klipptes stammen rakt av, precis under kronan. Den blev lite ledsen på mig ett par dagar, men verkar sedan ha beslutat sig för att få sista ordet och börjat skjuta nya blad i grenveckan längs hela stammen. Det här tror jag på! Förskjuter onekligen skörden rejält på det här viset, men förhoppningen är att det ska bli mer skörd istället.
 
Planta 3: Helt orörd och fått växa fritt. Grenat sig fint i toppen och börjat skjuta knopp (endast två syns på bilden, men det är fler). Att den här kommer ge tidigast skörd är det ingen tvivel om, men det ska bli spännande att se hur mycket jämfört med i synnerhet planta 2. Eftersom vår odlingssäsong här i norr inte är så lång kanske det här sättet vinner trots allt, vem vet? Uppföljning på experimentet följer så småningom!
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin