Frukter på g

Dags för veckouppdatering! Fortsatt halvdant väder, mulet och regnskurar, men ändå hyggligt varmt så chilisarna verkar inte lida allt för mycket. 
 
Plantorna börjar återigen slå i taket, trots att jag flyttat om ett flertal gånger. Nu hoppas jag sannerligen på varmt väder så jag kan placera ut i alla fall de största. 
 
En liten uppdatering av mitt Poblano experiment. Det här är Planta 1, om ni minns? Den som jag klippte av alla skotten i toppen på, och som såg ut att säcka ihop totalt efter det. Den har nu bildat nya "stammar" och skjutit i väg rejält. Man ser tydligt var jag klippte, där färgen på stammen skiftar från mörkt till ljust grönt.
 
Massvis med blommor, i synnerhet på Jalapeno men även Cayenne och de Poblanos som inte beskurits har nu börjat blomma.
 
Lite mörk bild tyvärr, men man kan ändå se ett antal Jalapenos på gång. Runt sju stycken på den här plantan räknade jag. Ett par Cayenne frukter är på gång också. 
 
Min Naga Morish har fått blommor! Jättesmå blommor jämfört med de övriga, ska bli spännande att se om det kommer någon frukt på den här. Men den skjuter galet mycket blomknoppar, säkert 20 st totalt än så länge. Något borde den väl producera tycker jag.
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Avlastning

Nu börjar det bli svårt att komma in över huvud taget i växthuset, vilket ställer till problem vid exempelvis vattning. Man märker att de tycker det är trångt också, växer mer på höjden än på bredden. Dags att släppa ifrån sig några planter helt enkelt! Min far har ställt upp på att bli chili-fadder och ta över ett par plantor.
 
I övrigt har vi välsignats med en vecka av klassiskt svenskt "skit-väder". Det växer inte med raketfart under såna förhållanden precis, även om jag har blivit tvungen att stuva om en hel del då plantorna på hyllan började slå i taket. Men lite värme och eventuellt någon enstaka solstråle någon gång skulle göra underverk nu. Tittar argt mot vädergudarna...
 
Fullt hus. Jag kommer inte åt att vattna alla plantor på marken ordentligt längre, så det är verkligen hög tid att bli av med några. Känns skönt att de får ett bra hem dit de ska, ett stort och väl tempererat växthus med gott om plats.
 
Det står inte helt still trots allt. Blommor finns det gott om, i synnerhet på Jalapeno Early som verkar göra skäl för namnet. Cayenne Long Slim står näst på tur verkar det som, även om Poblanon inte ligger långt efter den heller. I övrigt är det lite trögare.
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin