Vrålvärme i växthuset

Varmaste dagarna för året passade på att inträffa under långledigheten, härligt! Vi utnyttjade tillfället att bo i Stockholm för att äta och dricka gott, och bara mysa. Växthusvakten var dock inte så flitig med vattenkannan här hemma, så alla plantor hängde och var nästan döda efter ett par dagars tryckande hetta. :/ Rejält med vatten och avkylning i trädgården gjorde dock susen, de började återhämta sig efter bara några timmar. Tur det! Det hade ju varit väldigt surt om första värmen skulle ta kål på alla plantor!
 
Såhär ser Jalapeno plantorna ut nu för tiden. Fullt med frukter på runt 5-6 cm och som nog inte är jättelångt från skörd.
 
Och några som vuxit ur växthuset har nu fått parkera på soldäcket. Det blommar fortfarande rätt friskt, trots att det är gott om frukt på de flesta plantorna. Bortsett från Costeno Amarillo och Poblano som fortfarande inte visat något ätbart, de var lite sega måste jag säga.
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 searching:

Tack för en mycket trevlig blogg, som jag nu suttit och läst i. Går ju inte att låta bli att älska något som har chili i sig *ler*.
Så jag kommer att följa din blogg med stort nöje.
Hoppas att själv kunna odla lite för eget bruk någon dag (snart).
Igår gjorde jag faktiskt just chilisylt till min ostbricka.... lite lagom hetta i den, god, men.... jag följde receptet helt för det var första gången, kommer nog laborera lite för att få bort vinägersmaken som tog över.

Kanske det kommer en massa roliga udda recept med chili här på din blogg också?

Svar: Wow vad kul! chilisylt låter ju som något man bara måste testa :)Förhoppningen är att det dyker upp lite galna recept här så fort vi börjar skörda på allvar.
chilibloggen.se

2 Sofia - vardag & foto:

Fin blogg. Kolla gärna min och lämna en kommentar!:)

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin