Slutet av Juni

Dags för veckouppdatering igen. Många chilisar har nu åkt ut på soldäcket så det är inte så många kvar i växthuset, men lika trångt för det. Jag har även blivit tvungen att montera ner hyllan och ställa ner krukorna på backen eftersom de slog i taket. Ännu ingen skörd dock, förutom en Jalapeno som Elvin knyckte för en vecka sedan. Den smakade dock bara grön paprika och hade ingen hetta alls, långt från mogen med andra ord!
 
I mitten rakt fram står min Hot Lemon (krukan bakom vattenkannan). Från att i början av maj ha varit en liten pytteplanta på knappt en decimeter så har den på mindre än två månader vuxit 1,5 meter! Grenar sig duktigt nu och har börjat blomma också.
Det är nog svårt att se på bilden, men det blommar fortfarande rätt friskt, även på de plantor som har satt mycket frukt. Och de som har satt klart mest rejäla frukter vid det här laget är..... (trumvirvel)
 
Jalapeno i stora lass. En av fem plantor (plus en som är på sommarkollo hos min far har på landet).
 
Poblano börjar komma fint också. De största frukterna är snart uppe i en decimeter längd, och har en härligt djupgrön färg. Dessa ska dock få sitta tills de mörknar och antar en mer brun nyans.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin