Den sista sorten

Den sista sorten som ännu inte blommat slår nu upp sin första härliga blomma. Jamaican Bell heter den, och ska enligt utsago levera galet mycket frukt per planta, men då kanske man inte ska så dem så sent som jag gjorde... Vi hoppas på ett par stycken i alla fall så vi kan testa dem.
 
Och ett drygt tiotal fullstora Naga Morish som nu bara behöver lapa lite sol och bli röda innan vi kan provsmaka. Det utlovas vulkanutbrott i mun och hals, så det får nog avsmakas med försiktighet. Tänkte försöka mig på egengjord snaps på dessa om de är för starka för matlagning.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Slutet av Juni

Dags för veckouppdatering igen. Många chilisar har nu åkt ut på soldäcket så det är inte så många kvar i växthuset, men lika trångt för det. Jag har även blivit tvungen att montera ner hyllan och ställa ner krukorna på backen eftersom de slog i taket. Ännu ingen skörd dock, förutom en Jalapeno som Elvin knyckte för en vecka sedan. Den smakade dock bara grön paprika och hade ingen hetta alls, långt från mogen med andra ord!
 
I mitten rakt fram står min Hot Lemon (krukan bakom vattenkannan). Från att i början av maj ha varit en liten pytteplanta på knappt en decimeter så har den på mindre än två månader vuxit 1,5 meter! Grenar sig duktigt nu och har börjat blomma också.
Det är nog svårt att se på bilden, men det blommar fortfarande rätt friskt, även på de plantor som har satt mycket frukt. Och de som har satt klart mest rejäla frukter vid det här laget är..... (trumvirvel)
 
Jalapeno i stora lass. En av fem plantor (plus en som är på sommarkollo hos min far har på landet).
 
Poblano börjar komma fint också. De största frukterna är snart uppe i en decimeter längd, och har en härligt djupgrön färg. Dessa ska dock få sitta tills de mörknar och antar en mer brun nyans.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Midsommar del två

En lugn och skön midsommar med lite vänner var tanken. Tills gästerna började anlända.
 
Och helt plötsligt ändrades planerna till en "hård och galen kväll" istället. Jaja, jag ska inte köra ikväll i alla fall, så varför inte :)
 
Elvin fick en jättefin gräsklippare. Nu klipps det gräs här hemma vill jag lova.
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin