Veckouppdatering

Efter att ha jobbat en vecka mitt i semestern och nu åter kunna koppla av så är det dags för en rejäl veckouppdatering!
 
Cayenne kommer fint, både här hemma och de som är på kollo på landet. Vi skar upp en och provsmakade rakt av för några dagar sedan, och det ångrade vi bittert efteråt. Sjukt vass hetta i dessa! De här kommer att torkas knastertorra för att malas till chiliflakes och plockas fram till grytor, köttfärssås och sånt i vinter.
 
Poblano har jag ett dussintal fullstora, och lika många på gång. Stora, rejält stora är de. En kan man börja ana att den ska skifta färg åt det bruna hållet, men det tar nog ett tag till innan vi kan skörda och avnjuta vår första egenodlade Poblano. Det har jag längtat efter sedan tidigt i vintras.
 
Och hutlöst mycket Naga Morish på gång också. Vi provsmakade en millimeter stor bit av den första, och den var inte mogen (smakade mest grön paprika) men H-E vad det brann i munnen! Vågar inte tänka på hur plågsam en mogen Naga är... Vad ska vi göra med alla dessa?
 
Hot Lemon producerar även den mängder av frukt, även om de flesta är små än så länge. Blommar fortfarande ganska friskt, så den ligger efter de övriga som nu slutat blomma och enbart fokuserar på frukter. Hot Lemon är annars lite rolig då frukterna växer uppåt.
 
Costeno Amarillo är nog ändå den som producerar bäst. Helt galet vad frukt jag har (det här är en av fem plantor) Väntar fortfarande på första mogna frukten, så vi får provsmaka. En lite mildare variant av Hot Lemon ungefär är väl vad vi hoppas på.
 
Såhär ska Jalapenon se ut när det är dags för skörd enligt mig. Bara att lägga på grillen några minuter som den är och sedan avnjutas tillsammans med middagen som tilltugg. Fantastiskt gott!
 
Skrivet av Martin Lundberg
• Kategori: chili, frukter; • Taggar: cayenne, chilisar, costeno amarillo, hot lemon, jalapeno, naga morish, poblano; • Kommentarer (3)

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 Simon:

Skulle du kunna tänka dig att sälja en jalapeno planta? Eller finns det någonstans där man kan köpa sig en jalapeno planta?
Mvh

Svar: Självklart kan jag tänka mig det! 50 spänn för att åtminståne täcka kostnader för kruka osv kan jag avyttra mig plantor för, men måste dock varna för att säsongen börjar lida mot sitt slut lite grann. Har en Jalapeno planta med 6-7 frukter kvar på som absolut kan säljas, så länge du är införstådd med att det är i första hand övervintring till nästa säsong som gäller för att få rejält med skörd.
chilibloggen.se

2 Simon:

Schysst!
Mm har lampa för övervintring till ett fåtal plantor :)
Hur löser vi hur man skickar den? Har inte riktigt tillgång att hämta den men du skulle ju kanske kunna klippa ner den lite grann och skicka den? Självklart betalar jag för frakten isåfall!

Svar: Vart bor du? Kan eventuellt lösa frakten om du kan hänta i Lkpg/Sthlm regionen? Lite meckigt att frakta fullstora plantor annars tänker jag...
chilibloggen.se

3 Simon:

Hmm tror jag struntar i det och sår frön nu istället för att få tidig skörd... Kan inte hämta plantan och säsongen är ju rätt slut
Frakt blir krångligt men tack för erbjudandet ändå, ha det bra!

Svar: Det låter som bästa lösningen faktiskt, och halva nöjet är ju att skörda frukter man sått från frö själv! :) men du... Det låter lite tidigt att så redan nu! :O
chilibloggen.se

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin