Torka chili

Dags att avslöja ett sätt jag tänkt att ta hand om frukterna på. Torkad chili är en självklarhet, och jag har därför inhandlat en frukttork för en liten peng och tänkte försöka mig på det nu i god tid innan de större mängderna frukt mognar och man vill ha bättre koll på hur det här fungerar. Några Jalapenos och en Cayenne fick därför bli försökskaniner.
 
Man lastar på frukten på galler (det går att bygga på med fler galler i lager om man har mycket frukt). Underst sitter fläkten som står för luftgenomströmning och inställbar värme.
 
På med locket och bara att invänta att köket fylls av en härlig chiliarom några timmar senare! Kul och trevlig apparat som förenklar torkningen avsevärt.
 
Eftersom min blogg är helt icke-kommersiell och ingen ersättning utgått till mig för detta inlägg så skriver jag inte ut märke eller modell av apparaten. Dock svarar jag givetvis om någon skulle undra.
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin