På skärbrädan

 
Lite solmogna Jalapenos åker rakt ner i en köttfärssås vi lagade, tillsammans med torkad Poblano och lite Cayenne-flakes. Fantastiskt gott, med en skön hetta som lyfter fram smakerna på ett bra sätt. Kanske ska ta och skriva ner receptet på vår köttfärssås någon dag här i bloggen, den är ganska sjyst faktiskt.
 
Det mognar ett par Cayenne om dagen nu så vi har fullt upp med att hinna torka alla. Dessutom har Costeno Amarillo nu börjat ändra färg till morotsgult så smått, och jag kunde inte hålla mig längre. Inte helt mogen ännu, smaken påminde mest om gul paprika, med en behaglig och väldigt fyllig men mild hetta. Mycket användbar när smaken hinner utvecklas också tror jag.
 
Och den där Hot Lemon plantan jag skrev om för drygt en vecka sedan, som hade klippts ner och planterats om i kruka om ni minns? Den har verkligen satt fart med ny blad. Blir nog en till nedklippning på denna i höst när den ska tas in för övervintring.
 
 
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin