Dagens skörd 12 Juli

Skördade idag några Jalapeno som jag tyckte gjort sitt på plantan. Karakteristiska "stretch-marks" på frukterna. Kastade dem omgående på grillen under tiden middagskycklingen lagades. Smakmässigt tror jag de vinner på att få ligga till sig någon eller ett par dagar efter skörd, men klart godkänd smak. Styrkemässigt: nedre halvan väldigt mild, övre halvan lite styrka, samt översta fröfästet skithett. Jag blev tvungen att greppa närmaste drickbara bägare (glas med vin) och bara dricka efter sista tuggan.
Dock vinner frukterna på att låta sitta kvar tills de börjar anta en svag röd-brun nyans och får en lite sötare smak och jämnare styrka. 
 
Några Jalapenos som gick via grillen direkt till tallriken.
Skrivet av Martin Lundberg

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin