Barnmat


Det ska börjas i tid. Elvin är alltså bara två år gammal, men gnager ändå i sig en Jalapeno ner till skaftet. Han var förvisso bra törstig efteråt, men smackade nöjt och ville ha mer :) Sötplutten!
 
Testar återigen den nya iPhone-appen, därav fotokvalitet och stavning därefter...
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

På skärbrädan

 
Lite solmogna Jalapenos åker rakt ner i en köttfärssås vi lagade, tillsammans med torkad Poblano och lite Cayenne-flakes. Fantastiskt gott, med en skön hetta som lyfter fram smakerna på ett bra sätt. Kanske ska ta och skriva ner receptet på vår köttfärssås någon dag här i bloggen, den är ganska sjyst faktiskt.
 
Det mognar ett par Cayenne om dagen nu så vi har fullt upp med att hinna torka alla. Dessutom har Costeno Amarillo nu börjat ändra färg till morotsgult så smått, och jag kunde inte hålla mig längre. Inte helt mogen ännu, smaken påminde mest om gul paprika, med en behaglig och väldigt fyllig men mild hetta. Mycket användbar när smaken hinner utvecklas också tror jag.
 
Och den där Hot Lemon plantan jag skrev om för drygt en vecka sedan, som hade klippts ner och planterats om i kruka om ni minns? Den har verkligen satt fart med ny blad. Blir nog en till nedklippning på denna i höst när den ska tas in för övervintring.
 
 
Skrivet av Martin Lundberg

Älgsafari och chiliskörd

I morse packade vi ihop familjen och åkte till Småland och Virum Älgpark för att testa deras älgsafari, och det var helt magiskt. Ett dussintal nyfikna, glada älgar stack in sina mular i vagnarna och åt av godsakerna som vi blivit försedda med (sälg, äpplen och potatis). Elvin blev livrädd för de stora tjurarna när de började nosa på honom, men tyckte i övrigt att det var en spännande och kul resa.
 
Tjurarna är maffiga, och de var inte blyga minsann.
 
Väl hemma igen plockades de frukter i växthuset som var i störst behov av att skördas. Tre Jalapeno lades på grillen till middagen som vanligt. Fler Cayenne att torka och så ska vi nu försöka oss på att göra både snaps och chiliolja på Naga Morish frukterna. Det är ju snart kräftskive-dags, och det kräver ju såklart en het chilisnaps!
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin