Veckouppdatering

Dags för ny veckouppdatering, och det börjar bli roligt att fota nu när det finns lite mogen frukt att zooma in. Det har skördats ganska flitigt redan, men mycket finns kvar på plantorna.
 
Costeno Amarillo, som hittills har varit en besvikelse. Skön och fyllig hetta, men väldigt platt smak. Nu testar vi att torka ett gäng frukter för att se om det förändrar smaken något, men på det stora hela är detta ingenting vi kommer att odla igen.
 
På den stora Hot Lemon plantan börjar nu de första frukterna mogna. Har fortfarande inte plockat någon frukt ännu, supernyfiken på denna!
 
Naga Morish har levererat en mängd frukt, och även om jag själv tycker den är för het för att laga mat på så tyckte min granne att de var sjysta och har avverkat ett par frukter i sommar. Kul att de kommer till användning! Själv gjorde jag snaps på en frukt och resultatet kan närmast beskrivas som en åsnespark i ansiktet, trots att jag spätt ut det ordentligt.
 
Fortfarande ingen mogen frukt på Jamaican Bell, börjar bli lite orolig för att de inte hinner mogna innan det blir för kallt :(  Hela plantan kommer nog plockas in i höst för att få mogna i soligt fönster, men den är ganska stor och otymplig...
 
Cayenne-plantorna i kruka har nu slutat ge frukt, men de som jag planterade ut på friland har nu börjat producera bra istället. Har snart torkat en hel burk med flakes.
 
Skrivet av Martin Lundberg
• Kategori: chili, frukter; • Taggar: cayenne, costeno amarillo, hot lemon, jamaican bell, naga morish; • Kommentarer (4)

Fler inlägg från chilibloggen.se

FOWA

I London den här veckan och lär mig mer om framtiden för ...

Torkning av chili
Middag med vänner
Bloggfrånvaro förklaring
Dagens skörd
Och på dessa väntar vi fortfarande...
Gäster på middag

▲ Till toppen av sidan

Kommentarer:

1 jasmin:

Min blir tyvärr inte lika bra :(

Svar: Trist :( Vad odlar du?
chilibloggen.se

2 Robin:

Jag har även upptäckt att chill fungerar bra inom ett annat område (Jag syftar på att de duger till mer än att bara bränna fett). Nämligen förkylningar.

Chill + curry och kycklingsoppa säger jag bara ;)

Svar: Chili är grymt på mycket! Glömt inte att det även fungerar på ungefär samma sätt som salt i matlagning: det förhöjer smaker och i övriga råvaror.
chilibloggen.se

3 Erica AKA Tomtens Dotter:

Blogg sparad bland favoriter. Hit kommer jag definitivt att komma tillbaka en dag när kvällen inte är så sen och det börjar bli dags att sova. Absolut senast när det är dags att beställa fröer.

Svar: Vad roligt! Jag ska definitivt blogga om mina fröeställningar i höst och kan självklart svara på frågor eller funderingar i samband med din beställning då! :)
chilibloggen.se

4 Robin:

Absolut! =) Precis! Man kan göra mycket gott i mat väg med hjälp utav chili. Själv så tycker jag t.ex. väldigt mycket om hamburgare med chili ;)

Kommentera här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin