Dagens skörd 31 Augusti

Typiskt att den mesta skörden kommer efter sommaren... En runda i växthuset och på altanen gav följande resultat. Lite synd att Costeno Amarillo inte uppfyllde våra förväntningar, eftersom den ger så mycket skörd :/ Poblano börjar nu skifta över till rött allt eftersom, men behöver lång tid på plantan för att mogna har vi upptäckt. Det blir till att så tidigt inför nästa säsong, kanske redan i december!
 
Vi börjar runda av skördandet av Cayenne och Naga Morich, medans Hot Lemon nu börjar producera ordentligt (som ju också såddes två månader senare...)
 
Nu väntar vi endast på en sort innan vi har provat alla, och det är Jamaican Bell som jag har ofantligt höga förväntningar på.
Börjar skifta över till rött så smått, men ännu inte helt mogna.
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Gåvor

Nu är det skördetid på allvar, den enda som inte levererat något ännu är Jamaican Bell, annars har vi börjat plocka från alla sorter vi sådde. Naga Morich producerar galna mängder frukt.
 
Poblanon ska ligga och mogna ett tag i soligt fönster innan den torkas. Våra experiment med de olika Poblano plantorna kan nog enkelt beskrivas med ett ord: Don't. Vi har provat en mängd olika saker på Poblano, Jalapeno och Costeno Amarillo plantor för att se vad som ger bäst resultat, och utan undantag så har de orörda plantorna blivit bäst med mest skörd. Chilin är en smart växt som vet bäst själv hur den ska växa för att ge bra resultat är min erfarenhet.
 
Trevliga gå-bort presenter som har spridits ut i bekanskapskretsen hela sommaren, alltid lika uppskattade.
 
 
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin