Het middag

 Dags för het middag igen. Habaneron ska i helt och hållet, och eftersom Padron inte är så stark (nu jämför jag med Habanero) så åker det i två. Räkor, champinjoner och citron på det, och så får det koka ihop i grädde och lite riven Parmesan. Serveras med tagliatelle och en näve ruccola. Mums!
 
 Några av mina "små babys" (sambon tycker jag hanterar dom som bebisar) i köksfönstret. Ser fram emot lite varmare väder så de kan åka ut och lapa sol i växthuset istället.
 
Och för alla andra chilinördar där ute så odlar jag i år:
  • Jalapeno Early
  • Cayenne Long Slim
  • Costeno Amarillo
  • Poblano
  • Hot Lemon
  • Jamaican Bell
  • Naga Morish (fick frön på köpet när vi beställde fröer)
Jamaican Bell ligger klart efter, hoppas den hinner ta sig. Naga Morish är ju bara helt störd, går knappast att använda i mat. Men eftersom vi fick med fröer på köpet, så kan man ju inte bara slänga dem. Ska bli jättekul att se om vi får någon frukt även från den!
Skrivet av Martin Lundberg

Mest lästa inlägg

Invigning och middag

Invigde nya Pizza hut på Tornby idag. Elvin gav det godkänt. Pappa (jag) tyckte maten var som vanligt, men sämre service. Plus helt koko location naturligtvis. Hit går vi förmodligen inte igen.
 
Eftersom jag blev gräsänkling då mamma och Elvin åkte iväg ikväll, och jag är fett förkyld (IGEN!!) så tänkte jag laga en riktig pappa-middag (tm). På the chopping-block ligger en Habanero, en Aji Limon samt en halv torkad Ancho. Mindre vulkanutbrott i munnen, men nu en timme senare så har jag fräst ut typ ett kilo snor ur näsan och känner mig helt plötsligt rätt sjyst igen. Tror fasen att det hjälpte!
 
UPDATE: Kliade mig just i ögat. Med ett finger jag tydligen hackade upp Habaneron med. I am dead now.
Skrivet av Martin Lundberg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Följ med Bloglovin